Stevia, mint étrendkiegészítő

A stevia növény legnagyobb egészségügyi előnyei – melyet mind a laboratóriumi kísérletek és a fogyasztói tapasztalatok igazolnak – a sztívia leveleiből készült koncentrátum napi használatából erednek. Tudományos kísérletek támasztják alá, hogy a stevia intenzíven szabályozza a vércukorszintet és azt egy normál értékre állítja be. A stevia kivonatát már orvosok is ajánlják a diabetesben és a hypoglikémiában szenvedő betegeiknek. Az USA-ban való elterjedése után számos ember számolt be arról, hogy napi 20-30 csepp stevia képes volt beállítani a glükózszintjüket a normál értékre igen rövid időn belül. Persze minden eset egyedi és különböző, így fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal, hogy megállapítsa, hogy milyen mennyiségben szükséges használnunk a jázminpakóca kivonatát. Azonban minden esetben tapasztalták, hogy a stevia használata növeli az energiaszintet és a mentális aktivitást, tehát nemcsak a cukorbetegek számára jár előnyökkel a sztívia fogyasztása.

stevia3

A kísérletek azt is bebizonyították, hogy a stevia képes csökkenteni a magas vérnyomást, de ennek ellenére a normál vérnyomásra nincs hatással. Emellett gátolja az egyes baktériumok és más kórokozók szaporodását, beleértve azokat is, melyek a fogszuvasodást okozzák. Ezzel magyarázható talán az is, hogy a steviát fogyasztók körében kevesebb a náthás megbetegedés és az influenza is. Egyszerűen csepegtessünk néhány cseppet a fogkrémünkre, így nemcsak a fogszuvasodást kerülhetjük el, hanem immunrendszerünk is megerősödik ezáltal.

A stevia segítséget jelent azok számára is, akik felesleges kilóiktól szeretnének megszabadulni, mert nem tartalmaz kalóriát és csökkenti az édesség és a zsíros ételek utáni vágyat is. Fontos azt is tudni, hogy nem esszük túl magunkat, ha étkezések előtt 10-15 csepp steviát lenyelünk. Előzetes kutatások azt jelzik, hogy a stevia képes kikapcsolni az evési mechanizmust azoknál az embereknél, akiknél a hipotalamus és a gyomor közötti út akadályozott. Ezért a stevia segíthet azoknak az embereknek, akik számára az evés egy kényszeres cselekedetet jelent. Szintén a stevia előnyeihez kell sorolni, hogy javítja a bélműködést, az emésztést, serkenti a gyomor működését. Ezenkívül a tapasztalatok azt mutatják, hogy a steviából készült tea képes csökkenteni a dohány és az alkohol iránti függőséget is.

Stevia termékek ITT

Éden prémium Steviatabletta 200 db

Éden prémium Stevia tabletta 200 db

Az Éden prémium Stevia tabletta nagyjából 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.

Ár: 1590 Ft
Megnézem

Stevia Fluid Nova szirup50ml

Stevia Fluid Nova szirup 50ml

A Stevia Fluid Nova egy áttetsző kivonat, mely 20% Steviát tartalmaz és szűrt vízzel van hígítva. Ezt a kivonatot azoknak ajánljuk, akik még nem használtak Steviát édesítéshez.

Ár: 2890 Ft
Megnézem

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!